maandag 17 februari 2014

Houten speelgoed van Houtspel in de klas

Dagelijks kijken we bij Houtspel naar de statistieken van de website en daarbij viel vandaag het verkeer van de website Lespakket.net op. Nieuwsgierig als we zijn wilden we hier meer van weten en tot onze verassing troffen we een prachtig artikel van/over juf Rianne en haar kleuterklas. Wij mochten eind 2013 een flinke bestelling met houten speelgoed bij haar afleveren.

Rianne is een Juf die houdt van stimuleren en uitdagen. Rianne is naast Juf ook beheerder van de website Mindmappenmetkleuters.nl en dat zegt eigenlijk al genoeg over de benadering die zij voor haar kinderen hanteert. Spelenderwijs leren en stimuleren is het credo en het is geweldig om te zien dat de producten van houtspel daar zo goed bij passen.

Een passage uit het artikel met bijbehorende foto's hebben we hieronder toegevoegd:

4 elementenpuzzel en blokkenset ster mozaïek
" Rianne mocht nieuwe materialen aanschaffen en heeft o.a. gekozen voor multifunctionele puzzels van Grimm. Hiermee kunnen kinderen namelijk ook bouwen, Na afloop moet er natuurlijk wel gepuzzeld worden. Ze kocht ook deze prachtige knikkerbaan, wat een geweldige aanwinst voor de klas! "

en even verderop in het artikel staan ook nog de Houten regenboog, de organische- en de kronkelende blokken genoemd, leuk!
" Aangezien het lokaal niet al te royaal is, heeft Rianne de hoek beneden in tweeën gedeeld. Links van de kast kunnen kinderen met bouw- en constructiemateriaal spelen, rechts van de kast is een spiegeltafel met prachtige gekleurde materialen van het merk Grimm: Stapelelement regenboog, organische, kronkelende en gebogen blokken. Een hele nieuwe dimensie van bouwen en ook leuk in combinatie met andere materialen zoals wereldspelmateriaal, mooie stenen, bloemen etc. "

We vinden het geweldig dat we op deze manier wat extra aandacht krijgen en nog leuker vinden we het om zo eens te zien en te horen hoe ons houten speelgoed nou allemaal gebruikt wordt. Heb jij ook een of meer artikelen van Houtspel in gebruik, dan zouden we het fantastisch vinden om ook van jou te lezen hoe je hier mee omgaat!

PS: Wil je het hele artikel lezen, hier vind je het volledige artikel op lespakket.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten