maandag 27 oktober 2014

Schoencadeautjes bij Houtspel

Sinterklaas zit op zijn balkon en kijkt over zijn immense tuin richting de zee die in de verte flonkert. Nog 2 dagen dan vertrekt de stoomboot weer naar Nederland. De afgelopen maanden zijn de Pieten weer volop in de weer geweest met het verzamelen van cadeautjes, bakken van heel veel lekkers, marsepeinen beestjes kneden en het instuderen van vele Sinterklaas liedjes. Americo heeft de laatste maanden zijn uiterste best gedaan op het oefenen van het lopen op natte, gladde daken. En Sinterklaas zelf, die heeft de afgelopen weken vooral gerust. Hij is al een oude man en alle drukte die op hem af gaat komen, hij wordt al moe als hij eraan denkt.

Hoofdpiet staat in de tuin en ziet Sinterklaas weer op zijn balkon zitten. Hij wil het niet zien, het niet toegeven maar.... Sinterklaas ziet er moe uit. De radartjes in het hoofd van Piet draaien op volle toeren, hoe kan hij Sinterklaas nou helpen? En al denkent loopt hij verder tussen de Pieten door naar de stoomboot om een laatste controle te doen.

Als het diner 's avonds wordt opgediend aan de grote buitentafel in de Spaanse zon zorgt Hoofdpiet dat hij naast Sinterklaas komt te zitten. "En Hoofdpiet?", bromt de zware stem van Sinterklaas. "Hoe staat het met de stoomboot? Zit alles erin en denk je dat we klaar zijn om te vertrekken?". "Natuurlijk Sinterklaas", antwoord Hoofdpiet. Sinterklaas bromt nog zoiets als, mooi zo, en dan is het weer stil. Hoofdpiet wordt er wanhopig van.

En dan, vlak voordat het toetje opgediend wordt krijgt Hoofdpiet een idee. Hij excuseert zich even bij Sinterklaas en hij rent naar binnen, alle 5 trappen op totdat hij zijn slaapkamer bereikt. Hij gooit wat verdwaalde vuile pietenpakken in het rond totdat hij in een hoekje van zijn kamer zijn laptop ziet liggen. Met zijn laptop in zijn armen rent hij alle 5 de trappen weer af, de grote hal door naar de tuin waar in de verte de grote tafel een hoop plezier uitstraalt. Hijgend laat Hoofdpiet zich naast Sinterklaas zakken en klapt zijn laptop open.

Sinterklaas kijkt Hoofdpiet verbaasd aan terwijl de Hoofdpiet op zijn toetsen ramt totdat hij gevonden heeft wat hij zoekt. Trots laat hij Sinterklaas een prachtige internet winkel zien vol met het mooiste houten speelgoed wat Sinterklaas ooit heeft gezien. Langzaam ontwaart er een glimlach op Sinterklaas zijn gezicht. Dan valt Sinterklaas zijn oog op een categorie genaamd schoencadeautjes en hij lijkt plotseling 20 jaar jonger en vele malen energieker. Dan pakt Hoofdpiet de laptop weer af en toets iets nieuws in en daar is een nieuwe webshop, gevuld met prachtige houten decoraties en bamboe accessoires.

Die avond gaat Sinterklaas met een gerust hart en hoofd naar bed. Vlak voordat zijn grijze hoofd zijn kussen raakt denkt hij: "wat is de wereld toch mooi als je Houtspel en Houtspul kent". En dan valt hij is een diepe, rustige slaap wetend dat alle kinderen en volwassenen in Nederland eenvoudig het cadeau gaan krijgen wat ze echt verdienen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten