donderdag 5 februari 2015

Houtspel op de Spielwarenmesse 2015!
Afgelopen weekend was het zover. Na maandenlang plannen maken en met een heleboel voorpret vertrokken we naar Nurnberg voor de Spielwarenmesse. Niet zomaar een speelgoedbeurs maar DE speelgoedbeurs. Niet alleen de grootste beurs van Europa maar volgens sommigen zelfs de grootste internationale speelgoedbeurs van de wereld. Met maar liefst 12 (gigantische) hallen, bijna 3000 verschillende groothandels en zo'n 75000 bezoekers in 5 dagen een ware gebeurtenis.

Op vrijdagochtend begon onze reis al vroeg. Ten minste: dat was het plan. Bij het in de auto laden van onze spullen besloot onze auto om een (vrij cruciaal) onderdeel van de auto te laten vallen --> de balk waar de knop inzit om de achterklep te openen. Onze dag begon dus met flink klussen zodat we in 1 geheel naar Duitsland konden reizen. Om half 11 was het dan echt zover en daar gingen we. Eerst nog even snel de laatste pakketten afleveren bij de post en huppa, op pad! 

Er was van tevoren aardig wat sneeuw voorspeld maar gelukkig voor ons viel er niets tijdens het rijden en waren de wegen prachtig schoon. Nog fijner was het uitzicht dat zich hier en daar in Duitsland liet zien. Prachtig besneeuwde bomen maakten de reis een waar feest. Helaas voor ons besloot onze auto tijdens het rijden de feestvreugde te verhogen met wat gezellige feestverlichting. Niet het soort wat je hoopt te zien onderweg namelijk een oranje "check engine" lichtje. Gelukkig kwamen we heelhuids aan in het hotel maar de plannen voor de volgende dag werden aardig snel veranderd. 

Op zaterdag begon onze dag (ietwat anders dan gepland) met een bezoekje aan de autodealer. Op het moment dat de sleutel van de voordeur werd omgedraaid kwamen wij aangereden (nog steeds met een gezellig lampje op het dashboard). De dealer luisterde vriendelijk naar ons verhaal, vertelde ons dat zo'n lampje niet goed was en voegde daarna toe dat het natuurlijk wel zaterdag was en dat de werkplaats gesloten was. Maar... hij wist wel een garage die nu wel open was. En daar gingen we, op naar de volgende garage. Deze wilde best een gok maken of we thuis zouden halen maar ja, het was zaterdag dus wat er ook mis was, ze konden er niets aan doen. Na een kleine uitlees procedure besloot de garage dat we waarschijnlijk wel weer naar Nederland konden rijden. Ons signaal om de plannen gewoon door de laten gaan en vandaag Nurnberg te gaan verkennen. Het werd een heerlijke dag met geweldig lekker eten en een hoop gezelligheid. Natuurlijk gingen we op tijd naar bed want morgen ging ons grote beurs avontuur echt beginnen. 

BEURSDAG! 
Na een snel en vroeg ontbijt gingen we op pad om meteen met het openen van de deuren naar binnen te kunnen. Rijen vol met speelgoedstands spreiden zich voor ons uit. Al vrij snel was onze tas gevuld met een heleboel interessante eventuele nieuwe leveranciers. 
We maakten kennis met de meubelmakers achter het geweldige Duitse merk Norbert Verneuer. Een merk dat wij al tijden hoog op ons verlanglijstje hadden staan maar was in het echt nog mooier was dan gedacht! Vooral het poppenhuis rechts met het gebogen dak trok onze aandacht. 


Natuurlijk bezochten we de prachtige Grimm's stand om eens live kennis te maken met de mensen achter Grimm's en ons te vergapen aan de nieuwe producten van dit jaar. En geloof ons, wouw die zijn geweldig! 


We werden verliefd op de prachtige kleuren en de geweldige houttexturen van de Duitse firma playart. Bekend om houten stukjes op een magneetbord, geweldig als kunst op de muur en stiekem ook erg leuk om mee te spelen!


Met een presentatie als dit heb je ons direct ingepakt en geloof me de rest van het assortiment van de Oostenrijkse tollenmakers Mader (jawel, een hele stand met alleen maar handgemaakte houten tollen) was echt net zo fantastisch! 


Soms kom je iets tegen wat gewoon heel grappig is. Dat vonden wij van deze prachtige "blokkendoos" die volgens de maker niet erg geschikt is voor kinderen. Volwassenen daarentegen kunnen er uren mee spelen. Hetzelfde geld voor de houten balansstenen. Kunnen we oefenen om ooit zo goed te worden als deze man. 


Houten blokken in alle vormen en maten met de bast er nog aan. Ideaal voor het bouwen van... wat je maar wilt! En daarnaast ook nog eens prachtige boomhuis poppenhuizen als aanvulling op ons waldorf poppenhuis. Wij zijn fan. 


Na 2 hallen vol met dit en nog veel meer prachtig houten speelgoed hebben we ons best gedaan om ook de overige 10 hallen te bekijken. Maar jeetje, het moet gezegd worden: opeens werden wij weer met onze neus op de feiten gedrukt hoe dol wij zijn op hout in vergelijking met de plastic "troep" die er verder te koop is. 

We kijken terug op een geweldige ervaring en zijn heel erg druk met plannen van onze eerste bestellingen bij een paar geweldige nieuwe leveranciers! 

Ps. Gelukkig voor ons heeft de auto (met brandend lampje) ons ook weer veilig thuisgebracht. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten