zondag 31 mei 2015

Houten regenboog maand: bouwen voor experts


En toen was de dag aangebroken. De laatste dag van mei die in het teken staat van de laatste foto van de houten regenboog van Grimm's. Wat een plezier hebben we de afgelopen maand gehad met het spelen met de regenboog. Wat een plezier hebben we gehad om al jullie foto's te zien en te lezen hoe jullie met ons mee deden. 

Voor de allerlaatste dag hebben we een heel moeilijk bouwwerk in petto. Een bouwwerk voor gevondenen. Een bouwwerk waar we lang, heel lang, op geoefend hebben. 

We hebben een paar tips voor jullie. Zorg ervoor dat de ondergrond niet te glad is (vandaar het kleed op de vloer). Zorg voor een windvrije omgeving (jaja, we hebben het ook buiten geprobeerd maar het wankele evenwicht van de toren werd met elk windvlaagje teniet gedaan). En de laatste tip is misschien wel de doorslaggevende, maak met een vochtig doekje de oppervlakken die de andere bogen raken een klein beetje ruw (simpel door met het doekje over het oppervlak te wrijven). 

En dan beginnen we met bouwen. Eerst hebben we de twee kleinste bogen op de grond gelegd voor een stevige ondersteuning van de toren. De "cirkel" van bogen druk je eerst goed in elkaar en plaats je daarna op de grond tussen de twee boven zodat hij stevig staat. Maak nu een volgende "cirkel" van bogen en zet deze heel voorzichtig op de onderste en zo verder. En ja, hij zal heel, heel vaak gaan vallen. Je zult je menigmaal afvragen of het wel echt mogelijk is. Maar uiteindelijk, als je het eigenlijk niet meer verwacht, staat hij dan toch! Tijd om even voor jezelf te juichen en een klein vreugdedansje te doen!


Voor de echte bouwexperts onder ons, de toren moet ook andersom te bouwen zijn, dus met de kleinste "cirkel" onderop en de grootste bovenop. Maar om eerlijk te zijn, verder dan de onderstaande foto zijn we niet gekomen. Lukt het jullie wel? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten