donderdag 16 juli 2015

Houtspel op vakantie


Afgelopen week gebeurde er een unicum op onze website. Voor de aller eerste keer was Houtspel namelijk een weekje gesloten. Niet helemaal dicht, er werden nog steeds mailtjes en telefoontjes beantwoord, maar er werden een week geen pakjes verstuurd. En nee hoor, er was niets ernstigs aan de hand, Houtspel was een weekje op vakantie! En aangezien we onze vaste Houtspel invallers gezellig mee hadden genomen ging het Houtspel vakantie rooster in.

Natuurlijk konden wij niet helemaal afscheid nemen van de webshop. Daarom hadden we gezellig het houten bootje van Grimm's met ons meegenomen zodat hij een foto verslag van onze vakantie kon maken. Wil je weten waar hij allemaal geweest is en wat hij heeft mogen beleven?

We zaten met zijn 8en (bestaande uit 4x huize Houtspel, 2x de Houtspel invallers (ook wel broer en schoonzus genoemd) en 2x onze ouders) in een groot vakantiehuis in Neuss, een voorstad van Dusseldorf. Een heerlijke plek waar vandaan een heleboel gebeuren kon.

Dag 1: Warm, warm, warm, warm! De temperatuur loopt op tot zo'n 39 graden Celsius. Er is maar 1 ding wat we vandaag kunnen doen. 's Morgens vluchten we naar een groot indoor winkelcentrum (met airco) om op zoek te gaan naar een zwembadje. In het winkelcentrum is een post-it festival bezig, overal hangen vrolijke post-it figuurtjes, leuk! Helaas blijken we voor het zwembadje rijkelijk te laat voor te zijn dus we keren zonder succes huiswaarts. Gelukkig heeft een huisje een sproeier waardoor we toch onze verkoeling kunnen vinden.

Dag 2. De temperatuur zakt vandaag wat af tot 34 graden. We besluiten er met zijn 8en op uit te trekken en brengen een bezoekje aan het Landschaftpark. Een oud industrieel gebied wat nu gratis toegankelijk is voor iedereen. Bovendien mag je ook een hoop trappen en gebouwen beklimmen en zijn er her en der leuke speeltuintjes voor kinderen aangelegd. Een echte aanrader waar we met veel plezier een paar uur doorgebracht hebben.

Dag 3. Vandaag geniet Huize Houtspel van een heerlijk rustig dagje terwijl de rest erop uit trekt. We lopen met zijn allen naar het centrum van Neuss om wat rond te struinen. Aangezien de temperatuur met zo'n 26 graden en stuk aangenamer is steken we 's avonds de bbq aan. Het is echt vakantie!

Dag 4. Vandaag blijft oma bij de 2 kleine mannen. De rest besluit om naar de Tiger and Turtle berg in Duisburg te rijden. Een prachtige wandelbrug met een waanzinnig uitzicht!

Dag 5. Het regent! Huize Houtspel besluit om naar het treinen museum in de buurt te rijden. Geen hoogdravend museum maar wel een heleboel treinen om ons aan te vergapen en grotendeels overdekt. Bovendien vinden onze treinverslaafde mannetjes het magisch!

Dag 6. Vandaag staat in het teken van Geocachen. Een spelletje waar de hele familie al tijden lang in meer of mindere mate verslaafd aan is. Met een gps moet er naar verstopte "schatten" gezocht worden. Wij hebben in het normale leven daar nauwelijks tijd voor maar vinden het erg leuk om op vakantie ons ermee bezig te houden. Vooral omdat de meeste mensen die zo'n cache verstoppen hun best doen om je op een bijzondere plek te brengen. Een plek die je zonder geocachen waarschijnlijk niet gaat vinden. Vandaag kwamen we onder andere in Dusseldorf in dit prachtige park dat vol stond met fonteinen.

En toen was de vakantie alweer op. Tijd om helemaal opgeladen weer naar huis te gaan en een heleboel mensen blij te maken met hun bestelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten