donderdag 24 januari 2013

Hippeshops over het houten speelgoed van Houtspel


Al sinds het prille begin toen Houtspel net begon kreeg Houtspel het bericht dat wij door de hipscan heen gekomen waren, een grote eer natuurlijk. Op HippeShops zijn de mooiste, origineelste en hipste internet winkels verzameld en elke dag verschijnt er een artikel online over een hippe shop, een hip product of iets anders hips. Zeker een website om in de gaten te houden.
Een paar weken geleden kregen we te horen dat Houtspel ook bijna aan de beurt was voor een eigen artikel, daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! Een grote, lange vragenlijst werd ons toegestuurd en door ons ingevuld en toen was het wachten tot het artikel vandaag geplaatst werd en ik moet zeggen: "Wouw"! Daar worden wij blij van!
Zelf ook weten wat er over ons geschreven is? Lees het hieronder of live op hippeshops!


Houtspel | duurzaam, handgemaakt en hip speelgoed

by THERESIA on 24 JANUARI 2013
HIPVERTORIAL –  Heeft houten speelgoed jouw voorkeur, ben je klaar met die grote berg plastic speelgoed en op zoek naar eerlijk, duurzaam en hip speelgoed vol kleur en van hout? Of ben je gewoon op zoek naar dat ene lieve of unieke cadeautje? Bij hippe shop Houtspel vind je het allemaal en nog meer. Lees je mee?
van speelgoed naar boom
Vanaf 11 juni 2011 is Nederland er een hippe shop rijker:Houtspel opende die dag haar virtuele deuren. Achter die deuren verkopen zij de mooiste houten artikelen. Al het speelgoed is duurzaam en handgemaakt en natuurlijk van hout. Het speelgoed valt op door zijn prachtige vorm- en kleurgebruik. Ook is bij bijna alle speelgoed de houtnerf nog zichtbaar en voelbaar wat wat goed is voor de motoriek. Het speelgoed stimuleert de creativiteit van kinderen. Het hout is afkomstig uit duurzaam onderhouden Europese bossen waarbij voor een gebruikte boom een nieuwe boom terug geplant wordt.
Van spellen tot rokende draken
Bij Houtspel vind je een groot assortiment houten speelgoed voor baby’s, peuters, kleuters en oudere kinderen en ze breiden ook steeds meer uit met dingen die voor oudere kinderen en volwassenen geschikt zijn. Zo zit er in het assortiment ook een sectie met gezelschapsspelletjes en zijn er knutselspullen voor jong en oud te vinden en zelfs decoratieartikelen. Naast dat alles van hout is gemaakt is alles ook van hoge kwaliteit. En ben je op zoek naar wat inspiratie om te knutselen dan moet je zeker even een kijkje nemen op de blog van Houtspel, je vindt er tal van knutsel ideeën met de producten van Houtspel in de hoofdrol.
Wat dacht je van een stoere, rokende draak op de ridderkamer van je zoon of de prinsessenkamer van je dochter? Geen kamer is compleet zonder. Deze hippe houten draak is uit hout gesneden. Door een kegeltje wierook aan te steken komt er uit zijn neus echte rook. En er worden zelfs 3 kegeltje bijgeleverd. Deze stoere draak is gemaakt van fruitbomen welke gekapt zijn volgens de principes van duurzame bosbouw.
Van regenboog tot autobrug
Al het houten speelgoed wat er verkocht wordt bij Houtspel komt van Europees hout. Op deze manier weten ze zeker, in ieder geval zo zeker mogelijk, dat het milieu gespaard wordt. Bovendien is (bijna) al het speelgoed met de hand gemaakt en gekleurd waardoor er een prachtige controle aan vastzit. Want hoe kun je nou beter beslissen of het speelgoed een hoge kwaliteit heeft dan door met de hand het speelgoed na te gaan?
Het speelgoed is niet alleen mooi om naar te kijken maar daagt kinderen ook uit om hun creativiteit te gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld een prachtige houten regenboog van Grimm’s die de ene dag gebruikt wordt om te stapelen en de volgende dag als knikkerbaan, dan zijn het de spoor- en autobruggen en ga zo maar door. Net zoveel mogelijkheden als de regenboog lang is.
Hoog in het vaandel
Bij Houtspel staat naast de kwaliteit van het speelgoed de service hoog in het vaandel. Alles is bespreekbaar en ze zullen er alles aan doen om klanten zo snel en zo goed mogelijk te informeren of te helpen. Ze merken bij Houtspel bijvoorbeeld dat ze de laatste tijd steeds vaker vragen krijgen of ze niet ook ‘zo iets maar dan net wat meer zo….’ kunnen leveren.
Ken je bijvoorbeeld het kleurrijke gezelschapsspel Qwirkle? Dit geweldige spel heeft een paar hele simpele regels maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Met zes verschillende vormen en zes verschillende kleuren zijn reeksen van maximaal zes stenen te maken. De spelers proberen met de blokjes de meeste punten te scoren. Het spel is makkelijk te leren en valt bij vrijwel iedereen in de smaak. Qwirkle heeft al een aantal belangrijke prijzen gewonnen zoals het spel van het jaar in 2011 en was in 2007 al de winnaar van de mensa select award.
De merken die je bij deze hippe shop vindt zijn geen doorsnee merken. Neem bijvoorbeeld het merk Grimm’s en Gluckskafer, daarvan hebben ze bij Houtspel een heel uitgebreid assortiment, veel uitgebreider dan de concurrenten. En het merk Ebert is een vrij bijzonder merk wat je niet vaak tegen komt in andere webshops.
Meet the man behind
De man achter Houtspel is Elmar Jansen, 31 jaar en vader van een geweldig zoontje van 2,5. En rond deze tijd verwachten Elmar en zijn vrouw hun tweede kindje. Elmar is dol op gezelschapsspelletjes en hout. Elmar is altijd geïnteresseerd geweest in hout, vandaar dat hij ook een opleiding is gaan doen als meubelmaker en later ook als houten botenbouwer. Na het afronden van deze opleiding besloot hij verder te gaan studeren als stedenbouwer maar het hout bleef trekken. Na de geboorte van zijn zoontje in 2010 ging hij op zoek naar houten speelgoed waar hij als meubelmaker achter kon staan. Hij kwam er al snel achter dat het erg moeilijk is om speelgoed te vinden met een kwaliteit waar hij blij van werd. Nadat hij een aantal merken had gevonden waar hij gelukkig van werd besloot hij een webshop te starten om zijn vondsten te delen met de rest van Nederland.
Zijn inspiratie haalt Elmar dan ook uit zijn zoontje, zijn opleiding tot meubelmaker en alle fantastische producten die hij ontdekt. Graag zou Elmar Houtspel uitbreiden met nog meer mooie, bijzondere spullen waar hijzelf en andere blij van worden. Korte termijnplannen zijn vooral het verkrijgen van meer naamsbekendheid en ‘de straat op gaan’ om te zien hoe potentiële klanten reageren op de producten.
Bij Houtspel worden ze blij wanneer er enthousiaste reacties van klanten binnen komen, er worden bijvoorbeeld spontaan foto’s gestuurd van hoe blij de kinderen zijn met het speelgoed van Houtspel. Ook vinden ze het erg leuk om achteraf te horen dat het speelgoed elke dag gebruikt wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten