donderdag 24 april 2014

Cheekeyes bij Houtspel

Ze zijn vrolijk, leuk, gestileerd maar oh zo herkenbaar en nog duurzaam ook, de dieren en accessoires van Cheekeyes!

Een Nederlandse designer genaamd Rogier van Zijp heeft deze dieren ontworpen met de gedachte dat het belangrijk is kinderen met een natuurlijk product zoals hout te laten spelen. Om te zorgen dat de aandacht van kinderen gevangen bleef moest het product ook een interessant kleurgebruik krijgen. Dit is gelukt door de zijkanten van onbewerkt maar zeer glad hout te maken en de randen een frisse kleur te geven.

Om aandacht te vragen voor het gezond houden van onze aarde hebben alle dieren hun karakteristieke gesloten oogjes met roze wangetjes. Dit staat voor niet je ogen sluiten voor de industrie die langzaam de aarde inneemt maar op zoek gaan naar manieren die zo duurzaam mogelijk zijn.

De dieren zijn handgemaakt in Sri Lanka van bomen nadat deze afgekeurd waren voor de productie van rubber. Daarna zijn de dieren met de hand geschilderd met een niet giftige verf op waterbasis die volkomen veilig is voor kinderen. Doordat alle dieren met de hand gemaakt zijn vertonen alle dieren kleine verschillen wat ze een echt uniek uiterlijk geeft.

De duurzaamheid van de dieren in combinatie met het geweldige strakke uiterlijk is in vele landen aangeslagen waaronder in Amerika. Hier hebben de dieren in 2008 een prijs gekregen als favoriet “groen” speelgoed en in ditzelfde jaar de platinum toy award gewonnen bij het oppenheim toy portfolio waarbij het werd aanbevolen als het beste speelgoed voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar.

Er zijn 10 verschillende sets met dieren variƫrend tussen dieren uit de tuin (met daarin een mus, een regenworm, een egel, een vlinder en een slak), een zeedieren set (met daarin een schildpad, een octopus, een vis, een haai en een dolfijn) tot een Australische dierenset (welke een krokodil, een kiwi, een vogelbekdier, een koala en een
kangaroe bevat). Alle dierensets bevatten 5 dieren en kosten allen €14,95.
Daarnaast zijn er ook 5 verschillende sets met accessoires zoals bomen of hekjes, deze sets bevatten 2 of 3 elementen en kosten
€6,95.


En het beste is, de dieren en accessoires zijn exclusief bij Houtspel verkrijgbaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten