dinsdag 6 mei 2014

Houtspel geïnterviewd door Babybegood

Kennen jullie Babybegood al? Babybegood heeft een speciale babydoos bedacht waarmee ze jonge ouders willen inspireren om verantwoorde keuzes te maken voor hun baby. Dit doen ze door producten uit te zoeken die niet alleen heel fijn in gebruik en mooi zijn maar tegelijkertijd ook goed voor het milieu en de arbeidsomstandigheden van anderen. Het resultaat is een vrolijke babydoos boordevol leuke producten ter waarde van €45 die je bij babybegood aan kunt schaffen voor slechts €25.

Omdat Houtspel hier natuurlijk helemaal achter staat hebben we al verscheidene keren samen gewerkt met Babybegood, onder andere met kortingsbonnen in de Babybegooddoos en het sponsoren van speelgoed voor bijzondere gelegenheden. Maar.... nu hebben we eens een heel andere samenwerking: voor de website van Babybegood  hebben de dames van Babybegood een interview gehouden met mij, over het vader zijn, verantwoord houten speelgoed en meer. Benieuwd geworden? Lees snel verder:

INTERVIEW: ELMAR JANSEN VAN WEBWINKEL HOUTSPEL


BabyBeGood speurt de leuke hotspots af voor jonge ouders (in spe). Niet alleen leuke winkeltjes en uitgaansgelegenheden voor ouders met kleine kinderen, ook online vinden we geweldige sites. BabyBeGood sprak Elmar Jansen, vader van 2 jongens en eigenaar van de webwinkel van houten speelgoed. Hallo Elmar, leuk je te spreken. Wij zijn benieuwd wat jouw achtergrond is. Wat doe je zoal? Naast mijn werkzaamheden bij een internet-marketing bureau ben ik de eigenaar van Houtspel.nl, hét adres voor duurzaam en handgemaakt houten speelgoed dat net even anders is (lach). 

Waarom ben je eigenlijk met Houtspel begonnen? Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam waar ik in 2002 ben afgestudeerd als meubelmaker met als specialisme houten botenbouw. Na deze studie ben ik verder gaan studeren in de ruimtelijke ordening maar het hout bleef trekken. Toen ik in 2010 vader werd van mijn zoontje ging ik op zoek naar houten speelgoed dat voldeed aan mijn eisen en dat naast leuk en mooi, ook nog eens leerzaam zou zijn voor mijn zoontje. Omdat ik merkte dat het vinden van het juiste speelgoed nog best een klus was, besloot ik al snel dat ik mijn vondsten niet alleen voor mezelf te willen houden. Houtspel.nl was in mijn ogen de perfecte manier om deze artikelen ook te delen met de buitenwereld. 

Wat is de toegevoegde waarde van houten speelgoed? In mijn ogen begint het met het aanraken van het hout. Doordat het hout door het vast te houden de warmte van het lichaam overneemt nodigt het uit om het aan te raken, het te aaien en er aan te voelen. Hierdoor worden de zintuigen van de kinderen gestimuleerd maar niet overprikkeld. Je merkt vaak dat kinderen rustiger worden door het spelen met houten speelgoed in plaats van drukker wat je vaak ziet met plastic speelgoed (zeker als er ook nog licht en geluid is toegevoegd). Daarnaast is houten speelgoed ook vaak leerzamer. De fantasie van het kind wordt geprikkeld doordat het speelgoed niet specifiek 1 doel heeft. Door de gekozen vormen en kleuren van het speelgoed, kan het speelgoed op zeer veel manieren ingezet worden. Het speelgoed blijft hierdoor langer interessant en kinderen leren hiermee om dezelfde materialen op steeds weer andere manieren te gebruiken. Dit zal in hun latere leven bijdragen in het beter de eigen weg te kunnen volgen en bij het vinden van oplossingen voor problemen. Als laatste vind ik ook de kwaliteit en bruikbaarheid van het speelgoed van groot belang. Het speelgoed van Houtspel.nl is het liefst met de hand gemaakt waardoor het voldoet aan de hoogste eisen, namelijk die van mensenhanden. Naast bouwkwaliteit moet het speelgoed natuurlijk volledig veilig zijn voor kinderen. 

Waar spelen je eigen kinderen het liefst mee? Het grootste succes in ons eigen huis is de houten regenboog. Onze oudste gebruikt hem o.a. als bruggen bij zijn houten treinbaan of om de hoogste torens de bouwen. Onze jongste vind het heerlijk om op de regenboog te zitten en om de verschillende bogen te laten schommelen door ze aan te tikken. Naast de regenboog wordt er op het moment heel veel gespeeld met de houten dieren van Cheekeyes. Niet alleen het benoemen van de dieren en het nadoen van de dierengeluiden geeft onze jongens veel plezier maar ook simpele spelletjes als het pakken van alle witte dieren of alle dieren die kunnen vliegen is een groot feest. Het leukste is misschien nog wel het bouwen van een zo hoog mogelijke stapel dieren (om die dan natuurlijk met een grote grijns weer om te gooien). 

Wat zijn je dromen voor de toekomst? Houtspel is inmiddels een flink uit de hand gelopen hobby, ik zou het dan ook geweldig vinden als ik van deze hobby mijn werk zou kunnen maken. Hiernaast zou ik graag zoveel mogelijk mensen overtuigen van het belang van goed en veilig houten speelgoed voor hun kinderen. Dit wil ik onder andere doen door het assortiment van Houtspel zo uit te breiden dat er voor iedereen wat tussen zit. Hiernaast ben ik op dit moment ook bezig met bouwen van een nieuwe, tweede webshop met houten accessoires en decoratieartikelen. Dit zodat ook volwassenen de mogelijkheden hebben om hun woonomgeving met duurzame en erg leuke producten verder in te completeren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten