dinsdag 10 juni 2014

Ecogoodies over de houten dieren van Cheekeyes

We zijn natuurlijk al wel vaker te zien geweest op de site van ecogoodies maar toen ze vernamen over ons nieuwste merk cheekeyes waren ze zo enthousiast dat we direct een nieuwe blog kregen. En wat voor blog, we hadden het zelf niet beter kunnen schrijven! Daarom bij deze:

Houten speelgoed dieren winnen duurzaamheid prijs

Voor baby's en kinderen is er niets mooiers dan speelgoed. Houten speelgoed is een natuurlijke keuze. Er is heel veel keuze in houten speelgoed, maar het is moeilijk om uit te vinden of het hout duurzaam is gekapt of dat de gebruikte verf veilig is. Als je goed zoekt vind je de pareltjes. Zoals de bijzondere houten dieren van Cheekeyes die met de hand zijn gemaakt van afgedankt hout. De speelgoeddieren zijn gemaakt in Sri Lanka van hout dat afkomstig is van rubberbomen die afgekeurd zijn voor de rubberproductie. De dieren zijn rondom beschilderd met niet-giftige verf op waterbasis.
Deze limited edition dieren van Cheekeyes zijn alleen bij webwinkel Houtspel verkrijgbaar. Ze hebben 6 geweldige dierensets in de shop, zoals Australische dieren, IJstijd dieren en Regenwoud dieren. Ook kunnen er kleine boompjes en hekjes aan toegevoegd worden. De dierensets worden verkocht voor €14,95 per 5 dieren. En de bomen kosten €7,95 per 2 stuks.

Nederlands design wint prijzen

De dieren zijn ontworpen door Nederlandse designer Rogier van Zijp. Samen met 2 vrienden is hij Studio Spoon gestart en hebben ze de dieren uitgebracht in 2007/2008. De dieren hebben in 2008 in Amerika een prijs gekregen als favoriet "groen" speelgoed van de Oppenheim toy Portfolio en in 2008 de platinum toy award gewonnen bij dezelfde oppenheim toy portfolio waarbij het werd aanbevolen als het beste speelgoed voor kinderen in de leeftijd 3-6 jaar. 
'De dieren zijn ontworpen met de gedachte dat het belangrijk is kinderen met een natuurlijk product zoals hout te laten spelen maar toch hun attentie vast te houden door interessant kleurgebruik. Daarom zijn de zijkanten van onbewerkt maar zeer glad hout gemaakt en hebben ze allen een fris gekleurde rand.
De karakteristieke gesloten oogjes met roze wangetjes die alle dieren hebben staan voor je ogen open houden voor het gezond houden van onze aarde. Niet je ogen sluiten voor de industrie die de aarde inneemt maar op zoek gaan naar manieren die zo duurzaam mogelijk zijn', aldus van Zijp.
Doordat ze met de hand gemaakt en geschilderd zijn zie je tussen alle dieren kleine verschillen wat de dieren een echt uniek uiterlijk geeft. Daarna worden de dieren rondom beschilderd met niet-giftige verf op waterbasis en afgewerkt met hun karakteristieke gesloten oogjes en roze wangetjes wat de dieren een geweldig schattig uiterlijk geeft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten