zondag 1 juni 2014

Armband punniken (2)


Het is misschien al heel lang geleden dat je ermee bezig bent geweest: punniken. Maar geloof me, als je eenmaal bezig bent kun je niet meer stoppen. Natuurlijk zijn er heel veel erg leuke dingen te maken van je gepunnikte draden zoals dieren, tasjes en sieraden. Maar wist je dat je ook kraaltjes kunt gebruiken tijdens het punniken? Hoe? Kijk mee tijdens de uitleg van deze mooie armband.

Benodigdheden:
- draad
- klein stukje garen
- grote naald
- kleine kraaltjes
- sluitinkje 
- sate prikker

Werkbeschrijving: 

Leg alle benodigdheden klaar. 
Doe de kraaltjes om de draad waarmee je gaat punniken. Het handigst gaat het door een klein stukje garen om de draad te doen en hieraan een naald vast te maken. 
Doe een kraaltje om de naald en trek deze over het garen en daarna over de draad waarmee je gaat punniken. 
Ga net zolang door met kraaltje om de dikke draad te doen tot je denkt dat je voldoende hebt om een hele armband te punniken. Let op dat je er minimaal 4x zoveel als de lengte van je armband nodig hebt. 
Nu gaan we punniken; zet de punnik draad op zoals je dit normaal doet (zie hoe werkt punniken) en gebruik hierna de kraaltjes. Dit doe je door te zorgen dat elke keer tussen de haakjes op het punnik vrouwtje 1 kraaltje zit. 
Verder punnik je gewoon een touwtje zoals je dit normaal ook zult doen. Oftewel elke keer een draadje boven het lusje om het haakje van het punnik vrouwtje leggen en dan het onderste draadje over het bovenste draadje te halen.
Ga net zolang door tot je gepunnikte draad de goede lengte heeft. 
Maak nu een sluitinkje aan de uiteindes vast. 
En klaar is je gepunnikte draad met kraaltjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten