maandag 2 april 2012

Alle kabouterhuisjes deze week voor kabouterprijsjes!


Het begint allemaal als een doodnormale ochtend in het kabouterdorp. De zon komt op, de vogels beginnen te fluiten en langzaam maar zeker ontwaken de kaboutertjes.

De bakker was al vroeg op en heeft zijn warme broodjes al bijna klaar als ook de slager begint met het snijden van de plakjes ham. De kleine kaboutertjes maken zich op voor het begin van een nieuwe schoolweek en kibbelen aan de ontbijttafel over wie de laatste hagelslag op zijn broodje mag.
Kortom: deze maandag begint zoals ook alle andere maandagen beginnen. Rond 7 uur komt hier plotseling verandering in. Binnen een paar minuten gonst het opeens door het hele kabouterdorp. Als we terugkijken begon het allemaal met het brengen van de nieuwe kranten bij de kiosk.

Nog nooit had de kioskhouder zou snel de kabouteropperste zijn ochtendkrantje gebracht. Op zijn beurt had hij nog nooit zo snel zijn vrouw een kopje koffie op bed gebracht met de ochtendkrant natuurlijk. Zijn vrouw was nog nooit zo snel opgestaan om door het open raam de komende dag door te nemen met de buurvrouw. Waarop de buurvrouw nog voordat haar make-up goed zat beneden stond om haar man het grote nieuws te vertellen.

Manlief is normaal een stille kabouter. Eentje waarbij het spreekwoord spreken is zilver, zwijgen is goud nog te weinig uitdrukt, maar binnen een paar tellen stond hij bij de bakker de mensen die keurig in de rij te wachten stonden op de hun heerlijk warme versgebakken broodjes op de hoogte te brengen.
De bakker had niet lang nodig om de telefoon te pakken en de slager op de hoogte te brengen die het natuurlijk ook meteen aan zijn klanten vertelde. En zo wist binnen een paar minuten het hele kabouterdorp het grote nieuws.

Wat dit nieuws dan was vraag je je misschien af? Op de voorkant van de krant stond in grote letters te lezen; “DE AANBIEDING VAN DE WEEK OP HOUTSPEL: NU ALLE KABOUTERHUISJES VOOR KABOUTERPRIJSJES!"
Geen opmerkingen:

Een reactie posten