zaterdag 7 april 2012

DIY keukentje voor zo’n €30


Zoonlief is nu 2 jaar, oftewel: alles wat papa en mama doen wil hij nadoen. Hoogste tijd voor een eigen keukentje voor de kleine man. Maar hoe we ook zochten, we konden eigenlijk niets vinden wat en aan onze eisen voldeed en een beetje betaalbaar was........

Hoogste tijd om dus eens rond te gaan kijken voor andere alternatieven. Ik ben begonnen op ikea hackers maar het beste idee kwam uit het huis (en van de blog) van mijn beste vriendin. Die heeft al eerder voor haar zoontje het rast nachtkastje van ikea omgebouwd tot keukentje voor haar zoontje.

Op naar de ikea dus! Onze basis werd een rast nachtkastje van ikea, deze kost €9,95.  Voor €1 vonden we 6 zwarte knopjes en voor €1,50 namen we ook 6 zwarte handvaten mee. Nog 2 blauwe bakjes voor samen €1, een ronde au bain marie inzet voor €4 en als laatste 6 rode onderzetters voor €1,50 en we konden thuis aan de slag.

Onze eerste stap was het in elkaar zetten van het rast nachtkastje. Van een plaat multiplex die we nog in de schuur hadden liggen zaagden we een achterkant voor het nachtkastje en een strook van zo’n 3,5 cm breed die we bevestigden onder de bovenste plaat. Hierin werden 4 van de zwarte knopjes vastgemaakt aan de rechterkant) als gasknopjes.

De au bain marie inzet werd ontdaan van zijn handvaten zodat een ronde bak met een opstaand randje overbleef. Voor deze bak maakten we een rond gat in de bovenkant waar de bak precies inpast. De bak werd daarna vastgeplakt zodat we een wasbak hadden.
Naast de wasbak werden 4 rode onderzetters geplakt die onze gaspitten werden.

Aan de ene zijkant maakten we 2 handvaten waar de 2 bakjes precies aan passen. De andere kant kreeg nog 2 knopjes en een handvat. De keuken was nu bijna af, maar we misten een kraan voor de finishing touch. Gelukkig bleek bij een rondvraag in de familie mijn schoonvader nog wel een oude kapotte kraan hebben liggen, ideaal voor ons speelkeukentje.

Met het bevestigen van ons kraantje in het bovenblad is ons keukentje af! En gelukkig, het is een grote hit bij onze peuter!Geen opmerkingen:

Een reactie posten