zaterdag 13 oktober 2012

Nieuw: qwirkle bij houtspel

Het is al vele jaren het favoriete spel in huize Houtspel (en wij hebben nogal veel spelletjes) en op het moment geniet het grote bekendheid onder de naam MindFeud (te spelen op je mobiele telefoon): het spel qwirkle!

Het principe is simpel. Je hebt 108 houten blokjes met daarop 6 verschillende vormen in 6 verschillende kleuren (elk blokje komt 3 keer voor in het spel). De bedoeling is dat je rijen vormt. Of je legt de blokjes in een rij met dezelfde kleur maar verschillende vormen, of je legt rijen van blokjes van dezelfde vorm maar met steeds een andere kleur. Na elke beurt worden er punten gegeven die je die beurt hebt gehaald. Degene met de meeste punten aan het einde van het spel wint. 

In 2011 won qwirkle de prijs Spiel des Jahres in Duitsland. Dit is wat de jury over qwirkle zei:
"Eenvoudige en logische regels zorgen ervoor dat het spel zichzelf uitlegt zodat men gelijk kan gaan spelen. Het combineren van kleuren en vormen tot reeksen met maximaal 6 stenen vraagt niet alleen een beetje geluk maar ook vooruit denken en tactisch handelen. De kleurige uitvoering van de mooie houten speelstukken zorgen voor een uitdagende uitstraling waardoor er vaak meerdere keren achter elkaar gespeeld kan worden. Daardoor spreekt Qwirkle elke generatie aan". 

Qwirkle is te spelen met 2 tot 6 personen en is geschikt vanaf een 6 a 8 jaar (maar ook jongere kinderen vinden het erg leuk om mee te spelen, ons zoontje van 2,5 bouwt er mooie torens van of sorteert de steentjes op kleur of vorm).
Ideaal om samen met je kinderen te doen maar ook voor volwassenen is het een spel dat leuk blijft om te spelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten