vrijdag 16 augustus 2013

Nieuw: houten blokken met bast

Wij bij Houtspel zijn helemaal gek van houten blokken. We hebben ze dan ook in alle soorten en maten en das niet zo raar. Want wist je dat het spelen met houten blokken niet alleen leuk is voor kinderen maar vooral ook heel leerzaam?

Zo kunnen kinderen leren om te gaan met teleurstellingen wanneer hun gemaakte toren omvalt waardoor de emotionele ontwikkeling geoefend wordt. Ook leren kinderen door met blokken te stapelen welke blokken het beste onderop of bovenop kunnen waarmee ze hun ruimtelijk inzicht en cognitieve ontwikkeling stimuleren. Bovendien stimuleer je ook de motorische ontwikkeling door met blokken te bouwen, je hebt immers voor het stapelen van de blokken een vaste hand nodig.

Maar naast leerzaam en verantwoord zijn houten blokken vooral ook heel leuk om mee te spelen. Kinderen kunnen namelijk volop hun fantasie kwijt door met blokken te bouwen. Elke keer kunnen ze een ander bouwwerk maken wat op dat moment past in hun creatieve spel.

Om het voor kinderen wat makkelijker te maken om ook de natuur in hun spel terug te laten komen hebben wij de blokkenset: bouwblokken met bast toegevoegd. Bij deze blokkenset van ongeveer 40 houten blokken zit de bast nog aan het hout. De houten schijven variƫren in grootte met een diameter van 4,5 tot 15 cm. De houten stokjes variƫren van grootte met een lengte van 4 tot 18 cm.

Een puntje van aandacht: door het drogingsproces kunnen er scheurtjes in het hout ontstaan, bovendien kan de bast loslaten waardoor wij een leeftijdsgrens van 3 jaar aan de blokken hebben gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten