dinsdag 24 januari 2012

maak je eigen vlinder-mobiel (nr 3)

Deze zeer vrolijke vlinder-mobiel vrolijkt elke kamer op. Je hebt er niet veel spullen voor nodig, wel een beetje geduld.....

Wat heb je nodig?
- 5 gekleurde houten vlinders van Finkbeiner
- een ijzeren ring met een doorsnede van 20 cm (bij de hobby-winkel verkrijgbaar voor ongeveer €1,- )
- 5 bolletjes wol in dezelfde kleuren als je vlinders
- eventueel een haaknaald
- beetje plakband
- zwart garen om het af te werken
- een grote naald


Hoe ga je te werk?
- Bepaal in welke volgorde je de vlinders wil hangen.
- Neem de bolletjes wol en leg die klaar bij de vlinders. Zelf heb ik bij elke vlinder de kleur wol gebruikt van de vlinder aan de linker kant.
- Neem je eerste bolletje wol en vingerhaak of haak met een haaknaald van 2,5 een rij losse van zo’n 30 cm.
- Rijg met je naald het visdraadje van je vlinder door je gehaakte touwtje en maak je touwtje en visdraadje vast aan de ring door ze eromheen te draaien en vast te maken met een klein plakbandje.
- Herhaald dit proces voor elke vlinder (zorg dat de vlinders steeds op een andere hoogte komen te hangen)
- Nu gaan we de draadjes maken om de ring uiteindelijk op te hangen. Neem elke keer de kleur draad van je vlinder samen met de de gekleurde gehaakte draad die daarbij hoort. Neem beide draadjes samen en (vinger)haak een draad van zo’n 20 cm (met haaknaald 3,5). Zorg dat je de uiteindes niet te kort afknipt.
- Maak de 5 gehaakte draadjes vast aan de ring bij de vlinders. Zorg dat de kleuren goed overeen komen. Daarna maak je een knoop bovenin van alle 5 de draden samen en knip je de uiteindes op gelijke lengte af.
- Als laatste neem je een lange draad van elke kleur en draai je die zorgvuldig om je ring heen. Het begin zet je vast met een beetje plakband. Als je de hele ring bedekt hebt en geen plakband meer ziet maak je een klein knoopje met naaigaren zodat het goed vast blijft zitten en knip je de gekleurde wol af.

En klaar is je mobiel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten