dinsdag 10 november 2015

Beschrijving voor het maken van kralenarmbandjes met een weefraam


Ben jij ook zo dol op kralen armbandjes? Wist je dat je deze heel eenvoudig zelf maakt? Alles wat je nodig hebt is dit weefraam kraaltjes pakket, een beetje geduld en wat tijd en binnen de kortste tijd draag jij je eigen armbandjes! Maar hoe werkt dit weefraam nou? Dat leggen we hier onder stap voor stap uit. 

Open het weefraam pakket doosje en haal er het houten weefraam, het zakje met 100 gram aan felgekleurde mini kraaltjes, 2 naalden, een klosje met felroze draad en een mini werkbeschrijving uit. 
Knip van het klosje met draad 8 draadjes van gelijke lengte, let er hierbij op dat de draadjes ongeveer 1,5 tot 2x de lengte van het weefraam hebben. 
Pak de uiteindes van de draadjes tesamen vast en leg hier een schuifknoop in. 
Pak het houten weefraam erbij en voel aan de houten knopjes die op het weefraam zitten. Als het goed is zitten de knopjes aan het ene uiteinde van het weefraam los en aan de andere kant vast. Pak de draadjes met de schuifknoop en maak deze vast aan de twee vaste knopjes van het weefraam. 
Span nu alle draadjes een voor een door de uitsparingen van het weefraam. 
Zet de draadjes vast met de knopjes aan de onderkant. Dit doe je door de draadjes in de uitsparing van de onderkant van het knopje te leggen en het knopje dan vast te drukken in het weefraam. Om de draadjes extra goed aan te spannen draai je hierna het knopje iets om. 
Knip nu een lang stuk draad van het klosje en maak het ene uiteinde vast met een knoopje aan de buitenste gespannen draad in het weefraam. 
De andere kant van de lange draad doe je door het oogje van de naald. 
Nu begin je met weven. Doe een kraaltje aan de naald en passeer het draadje onderlangs, nu doe je het volgende kraaltje aan de naald en passeer je het volgende draadje bovenlangs. Pak weer een kraaltje en passeer de volgende draad weer onderlangs enzv. Bij de laatste draad keer je om en herhaal je de vorige stap. Zorg er hierbij voor dat je de gespannen draadjes precies andersom passeert. 
Voor het regenboog motief aan de bovenkant zorg je dat je kraaltjes steeds 1 rij verspringen. 
Ga hiermee door tot het weefraam vol met kraaltjes is. 
Maak nu voorzichtig de knopjes aan de onderkant los en leg per 2 draadjes een knoopje zodat de kraaltjes geen kant meer op kunnen. Hierna kun je heel voorzichtig proberen de lange draad nog iets aan te spannen, knoop deze daarna ook vast met de draadjes. En klaar is je armband!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten