donderdag 8 september 2011

Houtspel heeft haar koers bepaald

Nadat we Grimm's als leverancier hadden gevonden zijn we vanwege ons enthousiasme zo snel mogelijk begonnen met onze webshop. Nu we wat langer bezig zijn is het de hoogste tijd om de verdere koers van Houtspel.nl te bepalen. We hebben even overwogen om een brede webshop op te zetten maar laten we eerlijk zijn. We zijn niet bepaald de enige webshop in houten speelgoed en het is daarin dus heel moeilijk je te onderscheiden.

Tijd om een ander actieplan op te stellen dus. Omdat we zelf zo weg zijn van het speelgoed van Grimm's zijn we gaan kijken hoe dit dan komt. We kwamen uit op de volgende punten:
- Bij al het speelgoed van Grimm's is het nog goed zichtbaar dat het van echt hout gemaakt is. Zelf zijn wij er helemaal dol op dat de houtnerf nog goed te zien is
- Het speelgoed van Grimm's is origineel, vrolijk en anders! Er zijn heel veel leveranciers van houten speelgoed maar het meeste speelgoed lijkt wel een beetje op elkaar. Grimm's als leverancier heeft een heel andere benadering van speelgoed en dat staat ons erg aan.
- Het speelgoed van Grimm's is volkomen veilig, duurzaam, met de hand gemaakt in Europa en van Europees hout. Iets wat gek genoeg toch vertrouwen opwekt.

Al snel werd dan ook onze nieuwe koers duidelijk. Wij willen ons richten op houten speelgoed waarbij duidelijk is dat het van echt hout is en wat nog niet erg bekend is in Nederland. Een groot assortiment in houten speelgoed dat Net even ander is, dat is ons doel.
Met deze gedachte zijn we afgelopen maandag naar de Trade Mart in Utrecht geweest. De Trade Mart is een beurs voor winkeliers waar importeurs en fabrikanten hun spullen tonen. En toegegeven: als je eenmaal je koers bepaald hebt is het makkelijker zoeken naar de juiste partners en dan barst het ineens van de merken en producten die interessant zijn.
Met ons hoofd vol met idee├źn en een hand vol visite kaartjes kwamen we thuis.

Na een paar nachtjes erover geslapen te hebben besloten we vandaag bij 1 nieuwe fabrikant onze eerste order te doen. Spannend, zou het net zo mooi zijn als we het ons herinneren? Nou, daar hoefden we niet lang over te twijfelen want een paar uur later konden we onze eerste bestelling al ophalen. Gelukkig, de spullen waren bijna nog mooier dan we ons herinnerden!


Binnenkort kunnen jullie deze producten dan ook allemaal terug vinden op de website van Houtspel maar voor nu alvast een paar foto's bijgevoegd om je alvast te verlekkeren.

2 opmerkingen: