dinsdag 27 september 2011

Houtspel op ecoweetjes.nl

Een paar dagen geleden kwamen wij bij toeval op de site: www.ecoweetjes.nl. Omdat houtspel het belangrijk vindt dat haar producten ecologisch zijn besloten we een gokje te wagen en ons aan te melden om op de site genoemd te worden. Vandaag kreeg houtspel haar eigen tekst en wat voor eentje! 


Houtspel
Houten speelgoed. Mijn kleine man is er gek op! Hij verzint zelf allerlei verhalen en wat ook niet onbelangrijk is: hij speelt er heel lang mee omdat het simpelweg onverwoestbaar is. Bij Houtspel verkopen ze verschillende merken houten speelgoed. je hebt dus ruime keuze in dieren, kastelen, blokken en nog veel meer.
Al het houten speelgoed bij Houtspel is ecologisch zeer verantwoord. Bijna al het speelgoed wordt in Europa gemaakt en van Europees hout. Een van de merken die ze verkopen bij Houtspel is ‘De speelgaard’. Dit merk is een samenwerking tussen Nederland en Bosnië Herzegovina. Het houten speelgoed wordt in Bosnië gemaakt met als doel de wederopbouw van Bosnië te vergroten en vooral vrouwen een eerlijke arbeidskans te geven. Het hout dat gebruikt wordt komt uit bossen van kleine bos eigenaren uit Bosnië die doordat het hun broodwinning is erg goed voor hun bossen zorgen. Het uiteindelijke speelgoed wordt afgewerkt met speciaal voor kinderspeelgoed ontwikkelde lijnolie waardoor de producten goed beschermd worden en waarmee ze volkomen veilig zijn voor kinderen.

Een onderonsje met een hout liefhebster

Wat vind je zelf zo bijzonder aan houten speelgoed?
Zelf kies ik voor houten speelgoed omdat het degelijk en tijdloos is. Het heeft natuurlijke structuren en voelt prettig aan in de hand. Ons houten speelgoed vraagt om creativiteit en zit vol kleur. Bovendien gaat houten speelgoed gewoon heel lang mee, zodat je er jaren van kan genieten.
Welke merken verkopen jullie?
Wij verkopen op het moment: Grimm’s, Ebert, De Speelgaard, Goki, Foulon Frères, Heimess en Pintoy.
Welk product is het meest populair?
Het meest populair zijn de houten regenboog van Grimm’s en de houten golf van Grimm’s (ze staan op een gedeelde eerste plaats qua verkoop).
Waarmee hoop je het assortiment nog uit te breiden?
We hopen op korte termijn onze webshop uit te breiden met het merk Finkbeiner (deze verkoopt voornamelijk houten beestjes, houten kerstfiguren en houten accessoires) en we hopen erg dat we ook Gluckskafer toe kunnen voegen (gluckskafer heeft net als Grimm’s er kleurig houten speelgoed met een antroposofische inslag). Daarna gaan we rustig verder zoeken naar dat houten speelgoed dat net weer een beetje anders is dan anderen hebben.
Wat is je eigen favoriete speeltje?
Poeh, mijn eigen favoriet, dat is lastig. Ik vind eigenlijk alles wat wij verkopen prachtig. Maar voor een paar dingen heb ik wel een zwak: de kasteeltoren blokken van de speelgaard, de bouwblokken grachtenhuisjes van Ebert en de legpuzzel 4 elementen van Grimm’s.
Thank you! Margriet Jansen (vrouw van de eigenaar: Elmar Jansen)!
Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


1 opmerking: