woensdag 7 december 2011

Ridder Peerbooms ontmoet een nieuwe vriend

Ridder Peerbooms is nu al bijna een maand zonder zijn prinses Prinsilla. Na de eerste dagen waarin de arme ridder alleen maar kon huilen heeft hij zich op een gegeven moment herpakt. De leuke paardjes die hij ontmoet had wilde bij hun boerderij-vriendjes blijven maar een paar dagen later ontmoette hij een grote boskat die al jaren in een identiteitscrisis zit en denkt dat hij een paard is.
Aangezien ridder Peerbooms niet erg goed is in alleen zijn. Bovendien had hij natuurlijk prinses Prinsilla achter gelaten (en de roddels verspreiden zich razendsnel dus overal waar hij komt weten ze dat hij DIE ridder is die een dame in nood verlaat). Erg kieskeurig kon hij dus niet zijn over zijn gezelschap en ach, de kat had mooie verhalen die de avonden van ridder Peerbooms een stuk minder eenzaam maakten.
Na een tijdje rondreizen waren ze het zat om overal uitgelachen te worden. Spuugzat zelfs. Hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar een huisje voor zichzelf. Maar ja, waar vind je nou zo'n leuk huisje?
Maar vandaag hadden ze een goed gevoel. Het was een prachtige avond, de zon zakte langzaam aan de horizon, de lucht prachtig roze kleurend.
En opeens was het daar: hun droomhuis. Het was niet heel groot maar had wel 2 aparte delen, eentje voor de kat en eentje voor de ridder. Het stond aan het water en het beste, geen mens in de buurt om een van beide uit te lachen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten