zondag 3 november 2013

Onze houten regenboog in de spotlight op Hip&Hot

Soms heb je dat, iets dat vanaf het eerste moment een favorieten plaats bij jou inneemt. Dat was bij ons met de houten regenboog van Grimm's. Door zijn geweldige uiterlijk en veelzijdigheid nam hij gelijk een plaatsje in in ons hart. En niet alleen in die van ons bleek, al vele website hebben over hem geschreven en het is met stip op 1 ons best verkopende product. En vandaag is er nog eentje bij, het online magazine Hip&Hot heeft vandaag onze regenboog in de spotlight staan. Neem dus snel een kijkje of lees het stukje hieronder. 

Wat kun je met de regenboog van Grimm’s?


Heel leuk, al dat hysterische plastic speelgoed met ringeltjes en lichtjes. Mijn kinderen smullen er ook van. Druk op een knopje en ontvang een muziekje. Druk op een knopje en zie een lichtje. Prima. Alleen niet de hele dag. Daarom hebben wij, vanaf de geboorte van Sterre, steeds geïnvesteerd in houten speelgoed. Deels vanwege de duurzaamheid, maar ook vanwege de creativiteit.

De regenboog kun je gebruiken als de hekken van de dierentuin. Zet er wat (houten) diertjes in en speel het spel. Of, als je de grote regenboog hebt, gebruik je de grootste boog als schommel. Of als stoeltje. Zo stevig zijn ze! We bouwen er ook torens van. Opstapelen, dat kan op verschillende manieren. Wie bouwt de hoogte toren? Of de spannendste? Voor de allerkleinsten is het soms alleen al fijn om de vorm te ontdekken. Of de kleuren te bekijken. Te voelen, sabbelen. Net iets groter kun je ze gebruiken om de kleuren te leren. Ik speel met Lenthe soms een spel. “Pak de groene” zeg ik dan. Om het nog moeilijker te maken zeg ik er bij “en zet hem op de tafel”. Kleine opdrachtjes, waardoor ze spelenderwijs de kleuren en begrippen leert. Leuk van 1,5 tot 5 jaar. Yuren gebruikt de regenboog bij zijn houten trein. Het worden bruggen. Of poortjes. De blauwe gebruikt hij soms als zee. Golven. Daar kunnen vissen in zwemmen. Ook heel leuk is om de bogen neer te zetten op een rij. Plak er (met masking tape) een papiertje op met een nummer. Plak (ook weer met masking tape) een streep en ga daar achter zitten. Rol ballen door de poortjes. Hoeveel punten haal je? Bij de jonge kinderen kun je het puntensysteem uiteraard weglaten.
Heb jij ook leuke tips voor het gebruik van de Grimm’s regenboog? Laat je reactie achter op deze blog! Zo maken we een mooi verzamelpunt van spel-toepassingen.
De Grimm’s regenboog koop je onder andere bij Houtspel.nl. Daar verkopen ze nog veel meer houten speelgoed. Waaronder geweldig leuk houten knutselmateriaal. Ook al boordevol toepassingen om de creativiteitsontwikkeling van je kindje te bevorderen. Inspiratie nodig? Houtspel.nl heeft genoeg knutseltips op de website staan. Houten knutselmateriaal is perfect als schoencadeautje!Geen opmerkingen:

Een reactie posten