donderdag 18 augustus 2011

Zelf kabouters maken

De afgelopen weken hebben we uitgebreid van de kabouters kunnen genieten. Maar hoe worden deze kaboutertjes nou gemaakt? Hieronder volgt een uitgebreide beschrijving.

Benodigdheden:
- brooddeeg (1,5 kopje bloem, 1 kopje zout, 0,5 kopje water en 2 eetlepels olijfolie, dit alles goed door elkaar gekneed)
- bakje water
- een harenmaker oftewel een knoflookpers
- een sat├ęprikker
- een mesje

Beschrijving:
- pak een bolletje brooddeeg en maak hier een cilinder van. Zorg dat de onderkant goed plat is zodat stevig blijft staan.
- pak een klein bolletje brooddeeg (ongeveer 1/3e van je cilinder) en zorg dat deze goed rond is. Plak deze met een beetje water op je cilinder.
- doe nu een bolletje brooddeeg in de knoflookpers en haal er een set sliertjes uit. Plak deze op het hoofd van je kabouter en als het een mannetje is ook als baard.
- plak nu een heel klein bolletje brooddeeg in het midden van je gezicht als neus en maak met de sat├ęprikker 2 gaatjes als ogen.
- pak als laatste een bolletje brooddeeg en rol deze tot je een kegel hebt. Snijd de onderkant eraf en plak de kegel op het hoofdje van je kabouter en klaar is hij!

Maak nu voor een heel kabouterdorp nog een paar kaboutertjes. En van het brooddeeg dat je over hebt nog een hondje of wat bomen of wat jou kabouterdorp ook nodig heeft.
Als je klaar bent met het brooddeeg gaat alles voor 1,5 uur op 150 graden de (niet voorverwarmde) oven in. Als het eruit komt moeten de kaboutertjes keihard maar niet bruin zijn.

Als de figuurtjes afgekoeld zijn kun je ze met plakkaatverf een mooi kleurtje geven. Daarna voor een extra mooi resultaat met hobbylak aflakken en klaar zijn je kabouters.
Natuurlijk zijn ze erg leuk samen met de kabouterhuisjes op onze site. Deze zijn natuurlijk te koop maar.... je kunt ook meedoen aan onze give away! Een van de kabouterhuisjes is namenlijk te winnen net als wat andere mooie, coole prijzen. De actie loopt nog tot 1 september dus geef je snel op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten