maandag 15 augustus 2011

Ridder peerbooms gaat op weg

In een groot koninkrijk ver, ver weg van ons leefde eens een ridder. Ridder peerbooms was zijn naam. Ridder peerbooms was een heel dappere ridder die al vele veldslagen en andere ridder-bezigheden had gedaan maar..... Ridder peersbooms was nu zo'n 25 jaar en ridder peerbooms werd een beetje eenzaam.
's Avonds als hij terug kwam van zijn dappere ridderwerk dan was zijn ridderhuisje leeg. Dan zat hij samen met zijn paard een beetje avondeten te eten. Maar ja, zijn paard was wel een heel braaf paard maar toch was het gesprek een beetje eenzijdig te noemen.
Gisteravond was het weer zover. Ridder peerbooms had zijn avondmaal gekookt, zat aan de tafel, zijn paard naast hem en opeens was hij het zat! Ridder peerbooms besloot dat het de hoogste tijd was om op zoek te gaan naar een leuke vrouw. En niet zomaar een vrouw, ridder peerbooms wilde een prinses! Hij at zijn avondeten op en besloot heel vroeg in bed te duiken om 's morgens, zodra de zon op was op zoek te gaan naar een leuk prinsesje voor hem.
De volgende morgen, nog voor de zon echt aan de hemel stond, zat ridder peerbooms op zijn paard. Hij had niet echt een plan maar besloot gewoon maar naar het zuiden te rijden. Het woord ging immers dat in het zuiden nog voldoende leuke prinsessen waren die een man zoals ridder peerbooms zochten.
Het landschap was eerst nog wel bekend maar al snel kwam hij op onbekend terrein. De wegen waren vol hobbels en bochten maar ridder peerbooms en zijn paard waren nergens bang voor en gingen dapper door.....

1 opmerking:

  1. Wat een koene ridder zo op zijn snuivend ros!

    BeantwoordenVerwijderen