donderdag 6 oktober 2011

Trossen los voor ridder Peerbooms

Even een snelle terugblik: ridder Peerbooms en prinses Prinsilla vinden elkaar leuk. Heel leuk. Ontzettend leuk! Sterker nog: ze zijn verliefd! Hun laatste tocht eindigde bij de zee en prinses Prinsilla stond op het punt om ridder Peerbooms te vertellen wat haar prinsessenleven nog mooier zou maken........

Terwijl prinses langzaam een beetje rood kleurde fluisterde zij: "ik heb eigenlijk altijd al een keertje op een boot willen varen". Langzaam trok alle kleur uit het meestal heerlijk bruine gezicht van onze dappere ridder. "Ehm, varen op een boot, weet je het zeker?" "Ooooh ja", antwoordde de prinses. "Wat kan er nou heerlijker zijn dan te deinzen op de golven met je haren wapperend in de frisse zeewind?"

Nou ridder Peerbooms kon wel wat dingen bedenken die heerlijker waren dan op een boot te varen. Sterker nog, bijna alles wat ridder Peerbooms kon bedenken leek hem leuker dan op een boot te varen! Even deed hij heel hard zijn best, maar nee, zelfs als hij zijn best deed kon hij eigenlijk niets bedenken wat hem erger leek dan te varen op een boot.
Als hij op een boot had willen varen was hij wel zeeman geworden. In plaats daarvan was hij al op jonge leeftijd naar de ridderschool gegaan. Iedereen wist, ridders houden van paarden, houden van zwaarden, houden van een gevecht op zijn tijd en vooral: houden van land!
Ridder Peerbooms had landbenen (met een fraaie O-vorm van al het paardrijden) maar toen hij naar het blozende gezicht van de prinses keek kon hij haar niet vertellen wat hij allemaal dacht..... Hij haalde nog een keertje diep adem en zei: "vooruit, als jij wilt varen gaan we op zoek naar een boot".

Helaas, het geluk was niet aan de zijde van ridder Peerbooms want voor hij het goed en wel wist had de prinses een boot gevonden met plek daarop voor zowel hen als de paarden! Na een laatste nacht slapen op de wal (en ja, het bleef echt bij slapen, de ridder had wel wat anders aan zijn hoofd dat het leuke prinsesje) was het dan zover en konden ridder Peerbooms en de prinses aan boord komen.
De zeilen werden gehesen, de trossen werden losgegooid en daar gingen ze, de dansende golven tegemoet!

1 opmerking:

  1. Oeioeioei die ridder Peerbooms toch! Ik hoop maar dat 'ie zakjes, doekjes en schone kleren in z'n knapzak heeft gestopt (en dat Prinsilla een sterke maag heeft) ;-)

    BeantwoordenVerwijderen