zondag 23 oktober 2011

Misschien een leuk dorpje voor ridder Peerbooms?

De eens zo'n fantastische romance tussen ridder Peerbooms en prinses Prinsilla begint kleine scheurtjes te vertonen sinds ze samen op huizenjacht zijn. De kastelen die zij tot nu toe gezien hebben waren al afgekeurd bij de deur. Nog nooit hebben ze ook maar de binnenkant gezien!
En als ze het 's avonds bij kaarslicht over de inrichting van hun droomhuis hebben blijken ze aardig te verschillen van opvatting over hoe hun droomhuis eruit moet komen te zien.
Voor ridder Peerbooms is het duidelijk, minder is meer..... Hij ziet het al helemaal voor zich. Een mooie leren bank, een dood beest op de grond (als kleed natuurlijk, dat wel) het liefst met een lekker dikke vacht om je voeten in te begraven. En dan aan de neutraal gehouden muur een gigantische tv. Natuurlijk alleen voor belangrijke zaken zoals  voetbal, snooker en 's avonds laat pokeren. Een man moet regelmatig sporten natuurlijk....
Maar als hij luistert naar prinses Prinsilla (die al jaren tijdschriften leest over woninginrichting dus vindt dat ze een expert is) krijgt hij langzaam het idee dat hun idee├źn een beetje verschillen. Hoe meer hij luistert naar bloemenbehang, strakke tegels op de vloer en natuurlijk een paar van die enige kroonluchters die we laatst zagen hangen bij dat leuke zaakje.... Hoe meer hij langzaamaan een soort beklemmend gevoel over zijn borst krijgt.
Ach, negeren kun je leren, dus liefhebbend trekt ridder Peerbooms dan zijn schouders een beetje op en brengt het gesprek terug op het zoeken van een woning om uit te vinden wat de prinses dan eigenlijk zou willen.
Tot ze hoorden over een woning in een dorpje, prachtig oud, ideaal voor een jong koppel met voldoende "uitbreid-mogelijkheden".
Meteen schreef ridder Peerbooms het adres op in zijn i-perkament en de volgende dag gingen hij en prinses Prinsilla op weg. Het huis bleek nog leuker dan gedacht: een gracht voor de deur, glas in lood ramen en zelfs een heuse klokkentoren maar toen de prinses de woning zag haalde ze haar roze neusje op. 
Het dorp is te klein, de bakker verkoopt geen chocolade croissants en nog erger, een paar huizen verderop woont een kat. Ridder Peerbooms weet toch hoeveel zij katten haat??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten